MálnaHab

Ha érdekel, hogyan lehet leszbikusként gyereket vállalni és felnevelni ma Magyarországon, kövesd Málnácska történetét.

Friss topikok

Linkblog

...ha már házi módszer, nem árt a jogi elővigyázatosság!

2012.10.29. 21:20 - Mama K

A mai napon olvastam a Velveten, hogy egy férfi barátilag adományozott spermát egy leszbikus párnak 13 évvel ezelőtt, most pedig levelet kapott a Gyermekvédelmi Hivataltól, hogy gyerektartást kell fizetnie.. A két nő ugyanis azóta szakított egymással, és az anya most anyagi támogatásra szorul. A Gyermekvédelmi Hivatal szerint ha a férfi hivatalos úton, egy spermadonor-hálózaton keresztül adományozta volna a spermát, akkor most nem kellene gyerektartást fizetnie. Utólag már bánkódik azon, hogy anno nem íratott alá semmiylen papírt a két nővel.

A teljes cikk itt olvasható:
http://velvet.hu/sztori/2012/10/29/leszbi_parnak_fizet_gyerektartast_a_meleg_spermadonor/

Bár a fentiekben leírtak az apával szúrnak ki, érdemes tovább gondolni, és megfordítani a szituációt. Mi van akkor, ha a biológiai apa nyújtja be igényét évek múltán a gyerek felügyeletére? Józan ésszel, erre minden joga meg lenne, hiszen biológiailag ő a gyerek apja!

Az ilyen és hasonló szituációk elkerülése végett érdemes tehát, még ha csak egy kézzel írott cetlin is, aláíratni a donorral egy nyilatkozatot arról, hogy a sperma adományozása után, a jövőben nem tart igényt a gyerek felügyeletére, és az anya beleegyezése nélkül nem is vállalhat semmilyen szerepet a gyerek életében...vagy valami hasonlót.

Mi a véleményetek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://malnahab.blog.hu/api/trackback/id/tr494877895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roth 2012.10.29. 22:36:10

amennyire ismerem, a hazai törvények szerint az apának nincsen módja arra hogy lemondjon a gyermekéről ilyen módon, tehát egy ilyen papír semmit sem érne sajnos.
többek között ezért is választottuk mi a spermabankos megoldást, ott ez tisztázva van és nem fordulhat elő hogy egyszer csak felbukkan, vagy fordítva, gyerektartást követelnek tőle.


süti beállítások módosítása