MálnaHab

Ha érdekel, hogyan lehet leszbikusként gyereket vállalni és felnevelni ma Magyarországon, kövesd Málnácska történetét.

Friss topikok

Linkblog

Vendég poszt - A házi módszerről

2012.09.24. 14:33 - Mama K

Címkék: leszbikus szülők két nő gyerek házi módszer

Kérésemre Onelife leírta a házimódszer lényegét. Most az ő postját olvashatjátok:

Jó tanácsok mielőtt belevágtok:

- ovulációs teszt/ nődoki ultrahanggal a menstruáció 10-14 napja között: olyan, mint a terhességi teszt és 99,9%-os pontossággal megmondja, hogy mikor van a fogantatás napja. Mi mindkét módszert 100%-os sikerrel alkalmaztuk.

- terhes vitamin és nőgyógyászati szűrések (általános vizsgálat + rákszűrés) legalább 3 hónappal a valódi próbálkozások előtt. Gravida a legjobb a nőgyógyászok szerint, Elevit túl sok A vitamint tartalmaz, de nézzetek utána nyugodtan. A terhes vitamint egész terhesség alatt is szedni kell!

A "házi" módszer
Rokon, barát segítségével otthon, házi módszerrel (fecskendő/ gyertyaállás 30 percig szex előtt/ után) kell bejuttatni az anyagot.  A férfi csak segít, de sem a fogantatás pillanatában, sem a későbbiekben nem vesz részt a gyerek életében. Fontos elmondani az anyagról, hogy nem szükséges melegen tartani (fecskenőben/ steril edényben), vagyis ne hűtsétek. Arra kell törekedni, hogy minél hamarabb célba jusson: szálloda, parkolóház… de nekünk télen -5 fokon 50 percig sikerült életben tartani őket. Fontos, hogy max 1 óra amíg életképesek.

Előnyök:
- senki nem vonhat jogi értelemben felelősségre, hogy törvénytelen dolgot tettél. Kivéve, ha a pasi magát is befeketíti azzal, hogy spermakereskedelmet folytatott (az emberi test részeivel nem lehet kereskedni). Bárki megkérdezi a pasinak és nektek is azt kell mondani, hogy „baráti segítség volt”. Mi ezt azzal előztük meg, hogy nem tudunk oda-vissza semmit egymásról.
- olyankor is alkalmazható, amikor az első pont nem: bejegyzett élettársaknál, vagy olyanoknál, akiknél bármilyen papírjuk van arról, hogy együtt élnek.
- adott esetben a spermadonort el lehet érni, ha genetikai információra lenne szükség, esetleg a gyerek életében egyszer látni akarná majd

Hátrányok:
- sok utánajárást igényel, ameddig egy rendes, minden szempontból tökéletes pasit kifogtok. Nehéz ügy, de nem lehetetlen, már sokaknak sikerült, köztük nekünk is. Voltak persze kudarcok (drogos, csöves fazonok) is és 1-2 kiesett év is, de a végeredmény kárpótolt minket. Utoljára már 2 jelölt között kellett mérleg-elvvel döntenünk, akkora mázlink volt.
- a sperma donort rá kell venni, hogy elvégezze a következő vizsgálatokat a leszbikus pár és a leendő gyerek egészsége érdekében: AIDS, Hepatitis B/ C, TBC, HPV (meg kell nézni, hogy az aktuális szabályok értelmében a sperma donorok milyen vizsgálatokon kell átesniük, ha hivatalos donorok szeretnének lenni). Persze ezektől el lehet tekinteni, de nem javaslom, mivel nagy kockázatot jelentene.
- sperma donort rá kell venni, hogy ne akarjon részt venni a gyerek életébe, ne akarjon semmit megtudni a gyerekről/ rólatok és ne akarjon „hagyományos” módszert a megtermékenyítésre.

Szóval, mindenki a saját lehetőségeihez képest mérlegeljen és hozza meg a legjobb döntést! Nekünk sikerült már kétszer a házi módszer. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://malnahab.blog.hu/api/trackback/id/tr294799634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shole 2012.12.13. 22:45:11

Kedves Mama K!

Olvastam a blogod, nagyon jó! Nekem nagy segítség volt arra, hogy el tudjak indulni a gyerekvállalás útján! :)

A vendégposzt íróját kérdezem: mi ez a gyertyaállás? Mikor kell és mennyi ideig? Nekem hamarosan lesz (remélem) a 2. inszemem, az első sajna sikertelen volt, jó lenne ezzel is rásegíteni. :)

Thanx! :)

Onelife 2012.12.19. 10:10:53

Szia Shole!

Remélem még nem késő: ennél a póznál csak az a lényeg, hogy a gravitációt használod az anyag benntartásához és mélyebbre jutásához. Erre bármi jó: gyertyaállás (google kép találatai között megnézheted), háton fekve lábaidat a fejed mögé/ mellé rakod vagy csak párnákkal megemeled a csípődet. Mindegyik módszer ugyanaz, lényeg, hogy kicsit rásegíts a gravitációval.

sapka 2017.02.13. 10:23:07

annyit korrigálnék a fentieken, hogy tudomásom szerint (emlkezetem szerint egy Háttértársaságos előadáson hangoztt el) ebben az esetben büncselekményt a magyar hatályos törvények szerint a férfi nem követ el, hanem csak a nő. a megnevezés pedig emberi testrésszel való viszaélés.
spermakereskedelemnek semminképpen nem lehet nevezni, főleg, ha pénzt nem adsz érte.
ugyanakkor tény, meglehetősen nehéz bizonyítani, hogy a két fél között nem történt szexuális kapcsolat.


süti beállítások módosítása