MálnaHab

Ha érdekel, hogyan lehet leszbikusként gyereket vállalni és felnevelni ma Magyarországon, kövesd Málnácska történetét.

Friss topikok

Linkblog

Konzultáció II. és váratlan munkahelyi hír

2012.09.16. 16:13 - Mama K

Címkék: munka konzultáció kaáli Címkék

A nyári szabadságok és a szokásos időpont hiány miatt szeptember első hetére kaptam időpontot az ultrahangra és a clamidia szűrésre. Kértem, hogy legyen az enyém az első időpont (reggel 8h), mert gondoltam, akkor talán nem lesz csúszás. Tévedtem. A doki eleve 8:30-kor érkezett meg, majd bement hozzá egy-két beteg és csak 8:50-kor következtem én. Úgy tűnik, a Kaálinál a várakozás teljesen természetes dolog.. Készüljetek újságokkal, vagy laptoppal stb. ha mentek, mert elég idegörlő másik 10 türelmetlen várakozóval olyan kis helyen összezsúfolva várakozni.

Bementem a dokihoz, megcsinálta az ultrahangot és a szűrést, majd elmondta, hogy a két hónappal ezelőtti hormonvizsgálat is rendben volt (erről amúgy nem adnak telefonon tájékoztatást!), azaz minden adott ahhoz, hogy a következő menstruációs ciklus után, októberben elkezdjünk próbálkozni. Felírta a Clostilbegyt gyógyszert, amit a ciklus 3-7. napján kell beszedni, majd a 12-14. nap körül lehet is menni ultrahangra, hogy megnézze, vannak-e már érett tüszők. Szóval kezdődhetne a kistesó projekt!

Csakhogy, közben a melóhelyemről közölték, hogy nem tudnak visszavenni dolgozni, mert szarul megy a cégnek, költségcsökkentés van meg létszámstop, meg átszervezés meg egyéb bullshit duma. Pedg a munkatörvény védi a visszatérő kismamákat, kivéve egy ponton, ami pont az átszervezésre való hivatkozás, így nem igazán tudok mit csinálni. (Ezzel kapcsolatban nagyon tudom ajánlani a www.dolgozomami.hu oldalt!) Októberben szerettem volna visszamenni egyébként, mert Málnát felvették állami bölcsibe, és a normális pénz is jól jönne már, de ezek szerint nem tudok.. Úgyhogy most el kellett kezdenem melót keresni. Ha találok, akkor az új helyen viszont nem közölhetem a próbaidő után, hogy bocs, terhes vagyok.. Ezért nagyon úgy tűnik, hogy halasztanunk kell a kistesó témát.

Vacak dolog ez a munka- karrier-pénz vs. család dolog. Mert nagyon szeretnék újabb kisbabát, de ha most sem és később sem vesznek vissza a melóhelyemre, akkor 2-3 év múlva fogok ott állni már 2 gyerekkel, munka nélkül, ráadásul 4-5 évnyi kiesett munkával. Úgy talán pedig még nehezebb újra elhelyezkedni..

Szóval ha valamlyikőtök tud marketing/kommunikáció/PR témakörben szeniorabb állást, az írjon a katja007@freemail.hu -ra.. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://malnahab.blog.hu/api/trackback/id/tr864780559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KrisztiPécs 2012.09.17. 19:56:45

Kedves többiek, akik figyelemmel kísérik Málna és a család, valamint a kommentelők sorsát némi segítségre lenne szükségünk. A többiek pozitív példáján felbuzdulva levelet írtunk a budapesti intézetnek, ahonnan kaptunk egy szűk szavú tárgyilagos levelet, melyben közölték, hogy házaspárok, élettársak és egyedülálló meddő nők problémáin áll módjukban segíteni. A levél utáni telefonon feltett kérdésre a párom azt a választ kapta, hogy élettárson a hagyományos értelemben vett élettársat kel érteni.
Biztos, hogy nem vagyok házas- tudnék róla-, nincs hagyományos értelemben vett élettársam, azt meg nem tudom, hogy meddő nő vagyok -e.
Van valami ötletetek? Rossz helyre fordultunk? Félreértettük a telefonos választ? Ti, akik már jártatok ott, hasonló választ kaptatok, csak nem torpantatok meg? Érdemes ezek után időpontot kérni?
Bevallom a kezdeti lelkesedés, most inkább elkeseredésbe fordult át.

Mama K 2012.09.18. 15:10:00

szia! szerintem érdemes telefonon konzultációs időpontot kérni, és nem kell az orrukra kötni, hogy miért is vagy egyedülálló. csak egyedülálló vagy és gyereket szeretnél. kész.
amúgy időpontot telefonon kell kérni, az e-mail az halott ötlet szerintem, mert annak nyoma van. abban nem írnak le olyat h melegek is jöjjenek bátran.. pláne kishazánkban! szóval ne adjátok fel!!!

koveva.75 2012.09.19. 22:31:43

Szia KrisztiPécs!

A Káliról nem sokat tudunk, de gyerekünk nekünk is van. A párommal mind a ketten otthon oldottuk ezt meg. A fiú 5, a lány 2 éves. :-) Így is teljesen jól működött, ne adjátok fel!
M+M

Onelife 2012.09.20. 09:46:04

@koveva.75:

Szia!

Mi is most várjuk a másodikat, házi módszereket alkalmazva. Óvodába jól fogadták a gyerekeket? Szükséges szerinted a magán óvoda? Bár anyagilag ez nagyon megterhelő lenne... de nem akarom, hogy bántsák őket. Ha van kedved, akkor a teraeca@gmail.com-ra is leírhatod a tapasztalataitokat.

koveva.75 2012.09.20. 11:22:40

Szia!
Megy a levél hamarosan. Mi is folyamatosan próbáljuk felvenni a kapcsolatot olyan anyákkal, akik ezen a területen már előttünk járnak, de egyelőre senkit sem találtunk. Néha nagyon jól jönne a tanács, a segítség vagy csak egyáltalán az, hogy egy másik szülővel őszintén beszélgethessünk. Van esetleg itt a blog olvasók közt valaki, aki úttörő?

Onelife 2012.09.20. 12:25:00

@koveva.75: Örülnénk a levelednek, várjuk. :) Mi eddig azt gondoltuk, hogy mi vagyunk/ leszünk az első kétgyerekesek.. de örülünk nagyon, hogy ez nem így van. Így legalább tanácsokkat tudtok nekünk adni az említett témakörben. És az is nagyon jó lenne, hogy a gyerekeink is találkozzanak hasonló gyerekekkel. Sajnos annak ellenére, hogy vagyunk egy páran, nekünk sem sikerült még hasonló barátokat találni.

Mama K 2012.09.20. 13:27:34

jól felpörgött a blog, ez nagyon szuper. amúgy Onelife és koveva75, szerintem hasznos/érdekes lenne egy post arról, hogy hogyan is történik a 'házi' megtermékenytés. mert nagyjából nekem is van foglamam, de hogy milyen szerkezettel, mikor, hogyan ajánlatos feljuttatni..?! vannak homályos részek nekem is. és (mivel ez költségkímélőbb módszer is) lehet, hogy többeket is érdekelne, mint a Kaális verzió? mit szóltok? ha megírjátok, kiteszem ide!
a másik, hogy ez az ovis téma engem is érdekelne, illetve egy közös találka is! mi is próbálunk egyet összehozni egy hasonló párral (ott egy kisfiú van) de eddig még nem sikerült. akár találkozhatnánk így a négy család is egy közös játszóterezésre! hm?

Onelife 2012.09.20. 13:47:11

Mama K:
Szerintem mi vagyunk az a pár, akivel nem akar összejönni a játszóterezés. Jelenleg egy fiúcskánk van, de már úton van a kistesó is. :) Írtam emailt, mert a telefonszám (amit megadtam) az megszűnt. Ha írsz 2-3 időpontot emailben a teraeca@gmail.com-ra, hogy mikor érnétek rá, akkor tudunk találkozni.
De hármas - négyes taliba is benne vagyunk. És igen, írok egy összefoglalót a házi módszerről is, elküldöm majd emailben.

Onelife 2012.09.20. 13:58:26

Mama K:
írtam helyszín és időpont javaslatokat emailbe: a katja007@freemail.hu -ra.

Szivemcsücske 2012.09.20. 21:07:53

Sziasztok! Mit jelent a házi módszer, lehetne többet tudni a "házi" megtermékenyítésről? Ha esetleg erre az oldalra nem írjátok meg, akkor priviben?

koveva.75 2012.09.20. 22:27:02

interalia.org.hu/

Ezt az oldalt ajánlom mindenkinek, aki még nem lelt rá!
Az olvasnivalók közt van egy interjúkötet is. :-)

KrisztiPécs 2012.09.21. 07:59:23

@koveva.75:

Örülök a sikereteknek, hiszen ti akkor már teljes család vagytok. Mi sem vágyunk másra, csak arra, amit minden egymást szerető ember akar, családra. Lehet, hogy a kaalinál befürödtünk, mivel mi nyíltan nevet is vállalva írtunk. Ha megosztanád velünk a házilagos módszert és a tapasztalataidat, nagyon hálásak lennénk, elérhetőek vagyunk a crusade@citromail.hu címen.

KrisztiPécs 2012.09.21. 08:31:27

@Mama K:
Köszönjük a biztatást. Megpróbálkozunk a telefonnal, bár ha a névvel ellátott levelünknek nyoma van, akkor már úgyis mindegy. Mindenesetre remélem személyesen jobb lesz, mert így nagyon lepattintós hangulata volt a tájékoztatásnak. ( Nem vagy házas, nem a férfi pároddal élsz, nem vagy meddő, akkor nem segítünk.) Ezek után nem tudom, hogy személyesen mit várhatunk. Egyedül menjek vagy jobb ha a párom is velem jön?
Tényleg nem mondhatok mást, a családunk elfogad és szeret minket, igyekeztünk idáig karriert építeni, megteremteni a biztos megélhetés feltételeit, és most már csak az hiányzik, hogy babánk legyen, hiszen ezért tettünk idáig mindent.

koveva.75 2012.09.21. 11:11:57

Mit szólnátok egy találkozóhoz ahol a felmerült kérdéseket, tapasztalatokat megbeszélhetnénk?
Most még jó az idő, lehetne akár a szabadban is.
Vasárnap 10:00? Pécsiek? Megoldható?
Helyszínt megbeszéljük privátban!

Akit érdekel írjon, s jelentkezőktől függően választunk helyszínt!

magyerek@gmail.com

koveva.75 2012.09.23. 15:07:12

Ez úgy néz ki, most nem jött össze. Majd legközelebb. :-)

KrisztiPécs 2012.09.27. 18:12:44

Kedves Mindenki!
Egy hétig hallgatásba burkolóztunk, és csak rágtuk, rágtuk a dolgot. Mivel a párom fél a házi módszer esetleges buktatóitól, mi is megpróbáljuk az intézetet, és nem elektronikusan, hanem telefonon érdeklődünk. Teljesen igazatok van az egyedülállóság oka magánügy. Ha valaki járt ott mostanában, és megosztaná velünk a tapasztalatait - akár privátban -annak nagyon örülnénk.
A találka most nem sikerült, hirtelen jött az ötlet, de mi jó gondolatnak tartjuk, csak mi is szeretnénk már gyerekkel menni.

Szivemcsücske 2012.10.03. 18:11:12

Sziasztok!

Ma voltam a budapesti Kaáli intézetben, dr. Szmatona Gábornál, hát csak pozitív dolgok jutnak vele kapcsolatban az eszembe, rendkívül kedves volt és válaszolt az összes kérdésemre, elmondta mi várható, biztatott nem volt lekezelő volt mint a győri doki. Csak ajánlani tudom őt mindenkinek!! Rákerestem a neten, kinek-milyen tapasztalata van vele, de nem sok jót olvastam, de rá kell cáfolnom!!! Szóval összegezve, nincs semmi akadálya, ha valaki egyedülállóként szeretne gyereket vállalni, senkit nem küldenek el és nem is kell semmiféle magyarázatot adni, nincs erkölcsi prédikáció lsd. Győr... Én belevágok, előírt egy pár vizsgálatot, megbeszéltük mit kell tennem és hajrá... indul a bébiprojekt!!

Mama K 2012.10.04. 12:43:45

dejó, örülök, és hajrá!!!
én a Dr Sajgóról tudom elmondani ugyanezt. ő ugyen nem kérdez semmit, de ha te kérdezel, arra készséggel válaszol.
@ KrisztiPécs: a telefonban mondjad a saját nevedet, és csak annyit, hogy szeretnél kisbabát, de eddig nem jött össze és szeretnél kérni egy konzultációs időpontot, hogy megtudd, mik a lehetőségek. utána, ha belevágtok, ráértek részletezni, hogy egyedül vállaljátok stb.
a konzultációra javaslom, hogy egyedül menj be, párod persze a váróban vagy a kocsiban várhat. de azért jobb nem a képükbe tolni, hogy márpedig mi két lány vagyunk és együtt szeretnénk babát... ennyi asszem igazán belefér.
Az embereknek soha nem kell többet tudniuk annál, mint ami éppen szükséges!

KrisztiPécs 2012.10.05. 20:58:33

@Szivemcsücske:
Gratulálunk az elhatározáshoz és örülünk, hogy ennyire segítőkészek voltak. Sok-sok szerencsét kívánunk.

KrisztiPécs 2012.10.05. 21:00:29

@Mama K:
Köszi a tanácsot, megfogadtuk. Van már időpontunk is, vágjuk a centit, mint rég az általánosban. Ha túl vagyunk rajta beszámolunk arról hogyan sikerült.

Nuss78 2012.10.28. 20:25:29

Sziasztok,

én pénteken voltam a Kaáliban, meg tudom erősíteni Szivemcsücske hozzászólását Dr. Szmatonával kapcsolatban, minden rendben volt, kezdem a vizsgálatokat! :-) Abszolút nem akadt fenn senki az egyedülállóságon, de ezt már többen megerősítettétek az előzőekben.
Ha nem találtam volna rá erre a blogra, akkor még mindig csak törném a fejem, hogy mi legyen a megoldás, úgyhogy még egyszer nagyon köszi MamaK, hogy megosztottad velünk a történeted, sokaknak adtál reményt! :-)


süti beállítások módosítása